Antena 3 CNN Actualitate Iulia Motoc susţine decizia CCR în cazul lui Renate Weber

Iulia Motoc susţine decizia CCR în cazul lui Renate Weber

Judecătorul român de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Iulia Motoc, susține decizia Curții Constituționale a României, prin care s-a decis că revocarea Avocatului Poporului a fost neconstituțională.

Iulia Motoc susţine decizia CCR în cazul lui Renate Weber
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    29 Iun 2021   •   16:34

Iulia Motoc amintește, marți, că a fost, în 2012, singurul judecător al Curții Constituționale care a avut o opinie contrară într-o speță similară.

"Când opinia minoritară devine opinie majoritară. Aştept şi eu motivaţia deciziei în unanimitate a CCR. În 2012, am fost singurul judecător CCR care a formulat opinie separată la decizia CCR referitoare la demiterea Avocatului Poporului, invocând importanţa fundamentală a acestei instituţii pentru Statul de Drept.

În 2012, CCR a fost într-o situaţie dificilă fiind nevoită să adopte multe decizii dificile într-un timp foarte scurt, între multe altele întâmplate în vara lui 2012", a scris, marți, pe Facebook, Iulia Motoc, judecător român la CEDO.

Cand opinia minoritara devine opinie majoritara. Astept si eu motivatia deciziei in unanimitate a CCR. In 2012, am fost...

Posted by Iulia Motoc on Tuesday, 29 June 2021

Curtea Constituţională a României a decis că revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, iar Renate Weber îşi va relua funcţia.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close