Antena 3 CNN Actualitate Replica unui stareţ, după ce un preot s-a declarat împotriva pisicilor: "Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească"

Replica unui stareţ, după ce un preot s-a declarat împotriva pisicilor: "Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească"

"Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească", reamintește starețul Dimitrie Ivașco, după ce un preot a precizat că cei care dețin pisici trebuie să aleagă între ele şi Hristos pentru a merge în Rai.

Replica unui stareţ, după ce un preot s-a declarat împotriva pisicilor: "Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească"
Sursa foto: Facebook Dimitrie Ivașco
de Claudia Popovici    |    30 Mai 2023   •   21:35

Reacția vine după ce preotul ortodox Matei Vulcănescu a transmis un mesaj controversat pe reţelele sociale privind deţinerea pisicilor.

Mai exact preotul ar fi afirmat că omul ar trebui să aleagă între pisici şi Hristos.

„Ori pisica, ori Hristos! Nu se poate si Împărăția Cerurilor şi pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul!  Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”, arată mesajul lui Matei Vulcănescu transmis pe Facebook. 

În replică, părintele Dimitrie Ivaşco, starețul Schitului Straja, a spus:

"Dumnezeu a făcut totul cu rost

Animalele din Rai îl ajutau pe Adam la contemplarea Creatorului. Acesta este rostul lor firesc și deplin.

După căderea omului în păcat, unele animale s-au sălbăticit, pentru ca omul să nu uite ce a adus păcatul în lume și să se smerească.

Iar alte animale au rămas domestice, pentru ca omul să se bucure și să nu deznădăjduiască. Să-și amintească de Raiul pierdut și să lucreze la mântuirea lui.

Desigur, e păcat să prețuiești animalul mai mult decât omul. Dar sunt de înțeles și oamenii mai sensibili sufletește ce stau mai mult cu animalele decât cu oamenii.

Să nu uităm că pe Mântuitorul Iisus Hristos nu l-au primit oamenii în caselele lor ca El să se nască. În schimb, animalele nu l-au izgonit din staulul lor și din preajma lor niciodată.

Să iubim și să respectăm tot ce Bunul Dumnezeu a creat spre folos vieții omului și mai ales spre folosul mântuirii lui.

Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească. Amin", a scris starețul Dimitrie Ivașco pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: pisici preot stareț
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close