Antena 3 CNN Actualitate Restricții dure anti-COVID în București. Procesiunile în aer liber, interzise. Restaurantele, închise. Când ar urma să intre în vigoare

Restricții dure anti-COVID în București. Procesiunile în aer liber, interzise. Restaurantele, închise. Când ar urma să intre în vigoare

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se întrunește marți pentru a decide asupra noilor restricții propuse de Direcția de Sănătate Publică a Capitalei, în condițiile în care rata de incidență a coronavirusului, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,86 la mia de persoane. Prevederile actuale spun că la o rată de 1,5 se închid restaurantele.

Restricții dure anti-COVID în București. Procesiunile în aer liber, interzise. Restaurantele, închise. Când ar urma să intre în vigoare
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Oct 2020   •   17:55

Astfel, potrivit documentului elaborat de DSP, se recomandă închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber.

În mod concret, DSP București a propus următoarea listă de restricții:

-închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;

-interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis;

-interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

-interzicerea desfășurării de evenimente private cu mai mult de 50 de persoane în restaurante și cafenele;

-obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;

-intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;

Ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență va analiza lista de propuneri într-o ședință programată marți, la ora 11.

Între timp, în județele din România autoritățile au decis deja noi restricții

Cluj

În municipiile Dej şi Gherla restaurantele și cafenelele nu mai au voie cu clienți în interior. Nici sălile cu jocuri de noroc nu mai pot primi clienți.

De asemenea, ca urmare a depistării mai multor cazuri de elevi cu COVID-19, Colegiul "Andrei Mureşanu" din Dej şi Liceul "Petru Maior" din Gherla au trecut la varianta online de desfășurare a cursurilor, potrivit unui anunț făcut de autoritățile locale. 

Consiliul județean Cluj pentru situații de urgență a mai decis că se instituie obligativitatea purtării măştii de către toate persoanele de peste 5 ani pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor din judeţ.

Iași

În municipiul reședință de județ se închid, de luni, cazinourile, teatrele și cinematografele timp de o săptămână, până pe 12 octombrie.

Măsuri similare sunt aplicate, de asemenea, în 11 comune din județ.

Potrivit deciziei autorităților sanitare din județ, restaurantele și cafenelele din pensiuni și hoteluri rămân deschise doar pentru clienții acestor unități.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close