Antena 3 CNN Actualitate Secretul cozonacilor pufoși de Crăciun. Asta e greșeala pe care o facem când umplem cozonacul!

Secretul cozonacilor pufoși de Crăciun. Asta e greșeala pe care o facem când umplem cozonacul!

Cristina Mehedințeanu, chef pastry, a explicat, joi, la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” cum se face aluatul pentru cozonaci.

Secretul cozonacilor pufoși de Crăciun. Asta e greșeala pe care o facem când umplem cozonacul!
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    24 Dec 2020   •   09:15

Rețetă cozonaci. Cozonacul are foarte multe ingrediente. Începem cu făină, care este de bază, lapte, drojdie, ouă, zahăr, arome și nuci. Acestea sunt ingredientele de bază pentru a pregăti aluatul de cozonac. Ai nevoie de aproximativ 5 ore, a spus Cristina Mehedințeanu.

Rețetă cozonaci. Ce conține umplutura pentru cozonac

Umplutura clasică pentru cozonac este pe bază de cacao, zahăr, un pic de lichid ca să legăm umplutura, poate să fie ou, lapte sau putem adăuga chiar și alcool, și bineînțeles nuci și arome. Putem să radem coajă de portocală sau coajă de lămâie. Multă lume adaugă rahat sau stafide.

Rețetă cozonaci. Greșeala pe care o facem când umplem cozonacul

Pentru ca luatul să rămână pufos, să crească și să se coacă este greșit să exagerăm cu umplutură. La un aluat de 600 de grame trebuie să avem 200-250 de grame de cremă.

Secretul cozonacilor pufoși de Crăciun. Un alt secret este să avem o cremă care să nu fie lichidă și care să nu iasă din cozonac.

O felie de cozonac are peste 300 kcal

Doctor Șerban Damian, specialist în nutriție sportivă, spune că o felie de cozonac conține peste 300 de kcal. Cozonacul este o combinație de zahăr și grăsime, deci îngrașă în cantități mari.

Rețineți! Este bine să-l consumăm în prima parte a zilei.

Secretul cozonacilor pufoși de Crăciun

Citiți și: De ce mâncăm mai mult de sărbători. Aceasta este prima și cea mai mare greșeală care se face întotdeauna!

×
Subiecte în articol: cozonac
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close