Antena 3 CNN Actualitate REȚETĂ DE TOBĂ DE PORC de Crăciun. Rețeta perfectă de tobă de porc pentru masa de Crăciun

REȚETĂ DE TOBĂ DE PORC de Crăciun. Rețeta perfectă de tobă de porc pentru masa de Crăciun

REȚETĂ DE TOBĂ DE PORC de Crăciun. Luna decembrie e sezonul în care se taie porcul în mod tradiţional şi se pregăteşte după reţetele vechi, transmise din generaţie în generaţie.

REȚETĂ DE TOBĂ DE PORC de Crăciun. Rețeta perfectă de tobă de porc pentru masa de Crăciun
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
24 Dec 2019   •   15:54

Luna decembrie e sezonul în care se taie porcul în mod tradiţional şi se pregăteşte după reţetele vechi, transmise din generaţie în generaţie.

În această perioadă se pregătesc şi “mezelurile de casă”, gustoase şi curate, fără E-uri. Uica Mihai, bucătar cunoscut în părţile Banatului, e prins până peste cap cu această activitate, însă şi-a făcut timp să ne dezvăluie cum pregăteşte toba de casă, pe care el o consideră regina mezelurilor. “Toba nu este niciodată îndeajuns de multă ca să ostoiască toate poftele.

Se mânâncă şi proapătă şi uşor afumată, însoţită de orice băutură, iar ultimul dumicat se înghite cu lacrimi în ochi. Ingrediente: - Un stomac de porc - Limbă, ficat, muşchiuleţ, urechi de porc, rât, picioarele porcului, şorici de pe spinare, slănină de la burtă - Mirodenii: sare, piper, dafin, cimbru, măghiran, ienibahar - Un pahar de vin sau chiar două.

Mai multe, pe Adevărul.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close