Antena 3 CNN Actualitate Revelion 2020. Ce trebuie să avem pe masă la trecerea în Noul An

Revelion 2020. Ce trebuie să avem pe masă la trecerea în Noul An

Vinul roșu, nucile, merele, neapărat roșii, ceapa și usturoiul nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, spun etnografii, care amintesc și de un obicei preluat de la romani: pocnirea dovleacului.

Revelion 2020. Ce trebuie să avem pe masă la trecerea în Noul An
Sursa foto: Foto: pixabay
31 Dec 2019   •   10:50

Ceapa și usturoiul trebuie să se regăsească în mâncarea de anul nou: ”Ceapa dă vigoare, usturoiul alungă spriritele rele. De la aperitiv nu trebuie să lipsească ceapa, eventual roșie, iar usturoriul poate fi pus undeva discret sau în friptură. 

În ceea ce privește carnea, trebuie evitată cea de găină, care, dacă este consumată în noaptea de Revelion, se spune că ”zboară norocul din casă”. În schimb, este recomandat peștele, considerat aducător de bani.

Vinul trebuie să fie obligatoriu roșu, iar la desert trebuie să fie măcar o prăjitură cu nucă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close