Antena 3 CNN Actualitate Revoltă în comuna clujeană Feleac

Revoltă în comuna clujeană Feleac

Revoltă în comuna clujeană Feleac
06 Aug 2007   •   21:03

Sute de oameni au pichetat luni Prefectura şi Primăria din Cluj Napoca, supăraţi că nu şi-au primit nici acum titlurile de proprietate pentru pământurile lor. Sătenii spun că au acte care dovedesc că terenurile le aparţin, şi cer autorităţilor să urgenteze procedurile de retrocedare.

Ţăranii din comuna Feleac îl acuză pe prefectul de Cluj că nu-şi ţine promisiunile făcute în urmă cu 7 luni, când i-a asigurat că vor primi titlurile de proprietate pentru terenurile din livada Palacsay. Până acum, nici unul dintre cei 600 de moştenitori nu şi-a primit pământul înapoi. Mai mult, sătenii acuză autorităţile că au eliberat titluri de proprietate unor persoane care nu aveau acest drept.

Subprefectul Călin Platon spune, însă, că principala cauza a întârzierii procedurilor de retrocedare este regimul juridic al terenurilor din Staţiunea Pomicolă Palcsay. Dacă situaţia nu se rezolvă, locuitorii din Feleac sunt hotărâţi să treacă la forme extreme de protest. Ei ameninţă că vor bloca drumul european 60, aşa cum au facut-o şi în luna ianuarie a acestui an.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close