Antena 3 Actualitate Rezultatul anchetei în cazul tinerei gravide din Călăraşi: A murit din cauza neglijenţei medicilor

Rezultatul anchetei în cazul tinerei gravide din Călăraşi: A murit din cauza neglijenţei medicilor

24 Iun 2011   •   09:17
Rezultatul anchetei în cazul tinerei gravide din Călăraşi: A murit din cauza neglijenţei medicilor Foto: Intact Images

Fata de 19 ani din Călăraşi, însărcinată în luna a noua, a murit din cauza neglijenţei medicilor, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii care anchetează cazul. Aceştia au constatat că medicii nu au ţinut cont de starea gravă a fetei şi nu i-au asigurat transportul la o altă clinică. În plus, ar fi modificat fişa de observaţie a pacientei după decesul ei.

Pacienta de 19 ani era însărcinată în opt luni şi jumătate şi suferea de bronhopneumonie. Fata avea nevoie de cezariană, dar spitalul din Călăraşi nu avea anestezist în acel moment.

Cu Spitalul Călăraşi colaborează câţiva anestezişti bulgari, care vin să lucreze aici o dată la câteva zile. Când tânăra s-a internat, nu era personal disponibil. După moartea ei, s-a declanşat o anchetă. Autorităţile au stabilit că medicii nu au respectat protocolul de transfer în cazuri grave. Ei ar fi trebuit să trimită pacienta la Bucureşti cu o ambulanţă sau chiar cu un elicopter.

Nici cei de la Spitalul Cantacuzino nu au respectat procedura. Când tânăra a ajuns la ei, aceştia au refuzat internarea, fără a-i oferi însă o alternativă pacientei.

Ancehta a scos la iveală faptul că fişa de observaţie de la Spitalul Călăraşi a fost accesată şi modificată de mai multe ori după moartea gravidei. Singura instituţie care poate lua acum măsuri este Consiliul Judeţean Călăraşi, care administrează unitatea sanitară.

 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close