Antena 3 CNN Actualitate Risc de explozie în Gara Caracal, la un tren încărcat cu GPL! Circulația trenurilor a fost interzisă

Risc de explozie în Gara Caracal, la un tren încărcat cu GPL! Circulația trenurilor a fost interzisă

Este risc de explozie în stația de tren din Caracal după ce s-au înregistrat scurgeri de gaz la un tren cu 38 de vagoane încărcate cu GPL.

de Loredana Chimoiu    |    Ioana Mircea    |    27 Aug 2023   •   21:18

Update 21.45 "Trenul privat de marfă circula pe relația Pasărea - Glogovăț și avea în compunere 38 de vagoane, dintre care 8 încărcate cu gaz. Din informațiile transmise de personalul feroviar din stația Caracal, intervenția la vagonul respectiv a fost finalizată, prin închiderea vanei, de unde s au descoperit scurgeri de conținut, iar ca măsură de siguranță au fost verificate, de către reprezentanții ISU, toate celelalte vagoane.

Urmează reluarea traficului pentru următoarele trenuri staționate temporar in gările adiacente stației Caracal: IR 1996 oprit în Fărcașele, de la 20:28 R 9015 oprin în Drăgănești, de la ora 20:34 IR 11613 oprit în Radomirești, de la 20:40 R 9918 oprit în Grozăvesti, de la ora 20:08 R 9911 oprit în in Mihăiești, de la 20:47 IR 11615 oprit în Măldăieni, de la 20 49", a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Update 21.26 Organele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au sosit în stația Caracal (pompierii au asigurat vagonul cu scurgeri de conținut). După întocmirea procesului verbal se va redeschide circulația trenurilor în stația Caracal, potrivit SRTFC Craiova.

Știrea inițială

Începând cu ora 20.10 s-a interzis circulația tuturor trenurilor în stația Caracal.

În urma unui apel la 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție ale ISU Olt. Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri.

Este staționat un tren cu 38 vagoane tip cisternă, încărcate cu GPL. La penultimul vagon sunt scurgeri mici de gaz, pe la un robinet. S-a dispus evacuarea personalului CFR, a călătorilor și balizarea zonei. Se încearcă decuplarea vagonului de la garnitura de tren.

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar pe raza stației Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au fost solicitați pentru intervenția la un tren privat de marfă, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conținut (propan) din penultimul vagon.

Până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, 4 trenuri de călători au fost oprite în stațiile limitrofe. În stația Caracal este, de asemenea, așteptată să sosească și echipa de intervenție a GFR, operatorul privat de marfă. Vom reveni cu noi informații!", a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan

În stația Caracal este, de asemenea, așteptată să sosească și echipa de intervenție a GFR, operatorul privat de marfă.

 

×
Subiecte în articol: explozie GPL gara Caracal
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close