Antena 3 CNN Actualitate Român condamnat în Italia la 20 de ani de închisoare. Mii de românce i-au căzut pradă! Femeile erau violate și forțate să muncească în condiții inumane

Român condamnat în Italia la 20 de ani de închisoare. Mii de românce i-au căzut pradă! Femeile erau violate și forțate să muncească în condiții inumane

Un român a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia, după ce a fost găsit vinovat de trafic de persoane, mii de românce căzându-i pradă.

Român condamnat în Italia la 20 de ani de închisoare. Mii de românce i-au căzut pradă! Femeile erau violate și forțate să muncească în condiții inumane
31 Dec 2019   •   12:08

Lucian Milea este responsabil pentru soarta a mii de românce care au ajuns să fie violate și forțate să muncească în ferme din Sicilia, scrie The Guardian. Aceasta ar fi prima condamnare acordată în Italia pentru traficarea cetățenilor europeni drept forță de muncă. 

Lucian Milea, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută pentru că a condus o rețea de traficanți de persoane care a recrutat zeci de femei din România care au fost obligate ulterior să muncească și să se prostitueze la ferme din Sicilia.

Victimele erau obligate să locuiască în condiții mizere, fără căldură, nu erau plătite pentru munca depusă, primeau mâncare stricată, erau bătute și violate.

Doisprezece femei traficate din România în Italia au ajutat poliția în cadrul investigației.

Potrivit Lilianei Battaglia, avocata româncelor, femeile erau convinse să meargă în Italia cu promisiunea unui loc de muncă și a unui spațiu de locuit, dar când ajungeau acolo și aflau că au fost înșelate era prea târziu.

”Când ajungeau în Ragusa aflau că, de fapt, au fost păcălite, însă era prea târziu. Femeile erau forțate să muncească în fiecare zi și să se prostitueze. Erau adesea violate de membrii rețelei și tot ceea ce câștigau le era furat. Erau tratate ca niște sclave, în adevăratul sens al cuvântului”, a spus aceasta.

 

×
Subiecte în articol: lucian milea trafic de persoane
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close