Antena 3 CNN Actualitate Româncă urmărită pentru omor, capturată după 12 ani în Italia. Anca Maria are de executat 20 de ani de închisoare pentru crima oribilă de care e vinovată

Româncă urmărită pentru omor, capturată după 12 ani în Italia. Anca Maria are de executat 20 de ani de închisoare pentru crima oribilă de care e vinovată

Româncă urmărită pentru omor, capturată după 12 ani în Italia. Anca Maria are de executat 20 de ani de închisoare pentru crima oribilă de care e vinovată
20 Noi 2019   •   15:03

O femeie din judeţul Hunedoara, care se sustrăgea executării unei pedepse de 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a fost capturată în Italia, a anunţat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Femeia se afla în urmărire internaţională, fiind clasificată în categoria 'most wanted', după ce a fost condamnată definitiv de Tribunalul Hunedoara la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru comiterea unei infracţiuni de omor calificat. În sarcina acesteia, instanţa de judecată a reţinut faptul că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2007, în apropierea unei discoteci din localitatea Tâmpa, judeţul Hunedoara, împreună cu alte două persoane, a lovit un bărbat, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a decedat", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Timp de 12 ani a fost căutată de polițiști în toată Europa

Conform sursei citate, femeia a fost prinsă de carabinierii Unităţii de Investigaţii din Napoli, după ce a fost localizată în localitatea Scafati, în urma activităţilor de cooperare internaţională şi a schimbului de informaţii dintre autorităţile judiciare române şi cele italiene.

"În cauză a fost demarată procedura de predare a persoanei depistate", se precizează în comunicat.

Potrivit agenţiei italiene de presă ANSA, femeia reţinută este Anca Maria Murg, în vârstă de 30 de ani, condamnată după ce în 2007, când avea 18 ani, a participat la uciderea unui tânăr de aceeaşi vârstă. Ea l-ar fi lovit cu pumnii şi picioarele, apoi cu o bâtă de baseball, iar victima a murit după două zile în spital din cauza loviturilor primite.

Fotografia Ancăi Maria Murg se află pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea "Persoane urmărite", unde se menţionează că este condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close