Antena 3 CNN Actualitate Românii, pe primul loc în topul cheltuielilor pentru cadouri

Românii, pe primul loc în topul cheltuielilor pentru cadouri

Românii, pe primul loc în topul cheltuielilor pentru cadouri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Dec 2015   •   11:54

Statistică uluitoare! Comportamentul românilor în preajma sărbătorilor i-a luat prin surprindere pe specialişti: Suntem săracii Europei dar dăm o groază de bani pe cadouri

 
De fapt, cei mai mulţi bani din toată Europa, raportat la venituri. Românii se află pe penultimul loc la nivelul de trai dar dau o treime din venituri pe cadouri. 

Un studiu realizat recent arată că românii îşi propun să cheltuiască pentru darurile de Crăciun în medie 110 euro. Este o sumă de aproape patru ori mai mică decât cei care deţin recordul în lume: britanicii. În Anglia se aşeaptă ca suma alocată cadourilor să depăşească 420 de euro. 
 
Diferenţa este că sumele pe care britanicii le aruncă pe vadouri reprezintă doar 15 procente din veniturile lor, nu 32%, cum este cazul nostru.  Aşa se face că românii i-au surprins pe specialişti prin comportamentul din perioada Crciunului şi Anului Nou. 
 
Apetitul pentru cumpărături depăşeşte toate aşteptările. Cozile interminabile din preajma sărbătorilor se traduc în profituri de zeci de milioane de euro pentru mariule lanţuri comerciale care operează în România.   
 
Şi asta nu e tot! Sunt români care au declarat că fac împrumuturi pentru a face faţă. 16% dintre cei chestionaţi au recunoscut că au făcut cadouri cu bani pe care trebuie să-i dea înapoi după Anul Nou. Procentul este aproape dublu faţă de media europeană. 
 

×
Subiecte în articol: romani cadouri statistica cheltuieli Crăciun
Parteneri
Klaus Iohannis, propus oficial de România ca Secretar General al NATO
x close