Antena 3 CNN Actualitate România a ajuns în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de persoane la un curs de prim ajutor

România a ajuns în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de persoane la un curs de prim ajutor

România a ajuns în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de persoane la un curs de prim ajutor
Sursa foto: Foto: crucearosie.ro
27 Iul 2011   •   00:01

România a doborât recordul mondial şi a ajuns în Guinness Book cu cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie din lume cu 7.402 participanţi, informează Agerpres.

Evenimentul a avut loc marţi seara pe stadionul Dinamo din Capitală şi s-a intitulat ''Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor''.

Certificatul de intrare în Cartea Recordurilor i-a fost înmânat managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu, de către reprezentanta Guinness World Records, Ann Orford.

"Este uimitor că un număr atât de mare de oameni s-a adunat pe stadion pentru a învăţa să acorde primul ajutor", a spus Ann Orford, pe stadionul Dinamo.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a spus mare parte din populaţie ar trebui să cunoască cum să acorde primul ajutor.

"Ceea ce a făcut Serviciul de Ambulanţă este un început care trebuie continuat pentru că e foarte important ca să ştii cum să acorzi primul ajutor. Pe lângă faptul că trebuie să suni la 112 este bine să cunoşti şi paşii de urmat pentru că un prim ajutor incorect poate să facă rău, pe când un prim ajutor acordat corect salvează o viaţă", a arătat medicul.

Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au iniţiat un demers inedit prin care peste 7.000 de români au învăţat simultan cum să facă resuscitare şi să acorde primul ajutor. Participanţii au avut la dispoziţie 700 de manechine pe care au exersat şi au făcut demonstraţii, iar alături de ei s-au aflat 700 de instructori care au explicat manevrele.

×
Subiecte în articol: România Cartea Recordurilor resuscitare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close