Antena 3 Actualitate România are încă 21 de kilometri de autostradă, de la Murfatlar spre Agigea

România are încă 21 de kilometri de autostradă, de la Murfatlar spre Agigea

30 Iul 2011   •   11:11
România are încă 21 de kilometri de autostradă, de la Murfatlar spre Agigea
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

România are încă 21 de kilometri de autostradă, spre mare! Tronsonul care leagă Murfatlarul de Agigea a fost dat în folosinţă deşi nu e gata: se circulă deocamdată doar pe o bandă pe sens. Turiştii au posibilitatea să ocolească acum Constanţa, pentru a ajunge mai repede în staţiunile din sudul litoralului.

"Românii pot ajunge pe litoral mai repede şi mai ieftin”, a declarat premierul Emil Boc la inaugurarea tronsonului de autrostradă care face legătura între Murfatlar şi Agigea.

Sunt însă 21 kilometri pe care se va circula cu viteză redusă, pentru că e gata o badă pe sens. 14 km fac parte din autostradă şi 7 din centura ocolitoare a oraşului Constanţa.

Şi ministrul Transporturilor este mândru de noua lucrare, care a fost terminată cu două zile mai devreme.

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că autostrada Soarelui va fi gata în iunie anul viitor, odată cu finalizarea tronsonului Cernavodă-Constanţa de 62 de km.

Din luna septembrie, vor mai fi terminate podul de la Cernavodă dar şi o nouă porţiune, tot cu o bandă pe sens, pe sectorul Valea Dacilor - Murfatlar. Autorităţile au promis de anul trecut că în 2011 va fi funcţionali toţi cei 225 de km ai autostrăzii, însă Ministerul Transporturilor a reziliat contractul cu firma franceză care făcea lucrarea pe ultimul tronson.

Autostrada Cernavodă-Constanţa are un cost total de 413,95 milioane de euro şi este finanţată de la Banca Europeană de Investiţii, Comisia Europeană şi de statul român.

 

 

 

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close