Antena 3 CNN Actualitate România, locul trei în Europa la întreruperi de sarcină (VIDEO)

România, locul trei în Europa la întreruperi de sarcină (VIDEO)

România, locul trei în Europa la întreruperi de sarcină (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 1
21 Sep 2010   •   20:28

În timp ce mii de cupluri plătesc bani grei în clinicile de fertilizare ca să aibă un copil, sute de românce renunţă la sarcină. În spitalele din România se fac zilnic peste 350 de avorturi, lucru care ne propulsează direct pe locul al 3 lea în topul ţărilor cu cele mai multe întreruperi de sarcină. Locul I este ocupat de Marea Britanie, iar Ucraina este pe doi.

350.000 de copii ar trebui să se nască anual în România. Însă, numărul e mult mai mic pentru că 130.000 mor, la cererea părinţilor, înainte să vină pe lume. În prezent, se fac peste 350 de avorturi zilnic, în toată ţara.

Mai multe avorturi decât în România se fac doar în Anglia, unde, zilnic, peste 550 de tinere renunţă la sarcină. Ucraina ocupă locul doi, cu 410 avorturi făcute zilnic. Specialiştii spun că totul pleacă de la educaţia sexuală, capitol la care nici româncele nu stau prea bine.

Medicii avertizează! Avortul nu este o metodă contraceptivă şi îşi lasă amprenta în viaţa unei femei. Modificările psihologice sunt cele care lasă puternice urme.

În România, doar 60.000 de femei beneficiază anual de programul Contraceptive Gratuite, finanţat de Ministerul Sănătăţii.

Observator

 

×
Subiecte în articol: avort Europa România clasament
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close