Antena 3 CNN Actualitate România pârjolită. 22 de victime ale caniculei (video)

România pârjolită. 22 de victime ale caniculei (video)

România pârjolită. 22 de victime ale caniculei (video)
23 Iun 2007   •   17:29

Căldura a ucis 22 de oameni în numai 4 zile. Cele mai multe decese au fost provocate de stopuri cardiace şi come neurologice, dar nu au lipsit nici accidentele. Medicii spun că temperaturile excesive agravează afecţiunile preexistente, dar favorizează şi producerea de accidente. Autorităţile au dublat numărul de puncte stradale de prim-ajutor pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, practic nişte corturi dotate cu lăzi frigorifice cu apă minerală. Capitala s-a încins şi sâmbătă! Vremea caniculară i-a trimis pe oameni la ştranduri, la pădure sau la spital. Deşi a fost weekend, aproape o mie de bucureşteni au avut nevoie de ajutorul medicilor, din cauza temperaturilor ridicate. Avertizarea meteo de cod galben rămâne, cel puţin până duminică seară.

Zeci de bucureşteni au căzut pe stradă din cauza căldurii. Ambulanţele au traversat Capitala dintr-un capăt în celălalt. O femeie, în vârstă de 80 de ani, nu a ascultat sfaturile medicilor şi a ieşit pe stradă când soarele ardea mai tare. Aerul greu de respirat a răpus-o imediat. Este doar un caz dintre cele aproape o mie de solicitări de la serviciul de Ambulanţă din Capitală din ultimele 24 de ore.

La amiază, soarele a ridicat mercurul în termometre până la 38 de grade Cesius la umbră. La soare, a atins 50 de grade! Ştrandurile din Bucureşti au fost arhipline azi. Şi în pădurile din jurul Capitalei a fost animaţie. Muzică, mititei şi răcoarea de la umbra copacilor.  

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close