Antena 3 CNN Actualitate România rămâne fără medici. Circa 1.100 de doctori au plecat de la începutul anului

România rămâne fără medici. Circa 1.100 de doctori au plecat de la începutul anului

România rămâne fără medici. Circa 1.100 de doctori au plecat de la începutul anului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Mai 2011   •   20:28

Viorel Rădulescu, secretar general al Colegiului Medicilor din România a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă că în primele patru luni din 2011 au plecat circa 1.100 de medici din ţară, conform Agerpres.

Rădulescu a adăugat că 30% dintre aceştia sunt medici de familie: “Tendinţa este de 260 de medici pe fiecare lună a anului 2011, încât la nivelul întregului an estimăm că 3.000 de medici vor pleca din sistemul românesc de sănătate”.

Locurile medicilor care părăsesc sistemul românesc de sănătate rămân vacante, dar conform Ordonanţei 34 nu se pot face alte angajări, pentru că trebuie să iasă şapte oameni din sistem ca să fie angajat unul, procedură foarte anevoioasă, mai ales în mediu rural.

“Dacă este un medic singur în acea comună, atunci comuna rămâne fără medic. Se vor găsi probabil medici tineri care vor intra în sistem, dar este destul de greu să acceseze astăzi sistemul, în condiţiile în care normativa este de 1.800 de asiguraţi pe listă ca să poată să existe un cabinet de medicină de familie în sensul asigurării tuturor cheltuielilor', a adăugat dr.Rădulescu.

×
Subiecte în articol: doctori medici
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close