Antena 3 CNN Actualitate România rămâne fără polițiști: Pentru fiecare poliţist care termină şcoala, alţi patru se pensionează

România rămâne fără polițiști: Pentru fiecare poliţist care termină şcoala, alţi patru se pensionează

Pentru fiecare poliţist care termină şcoala alţi patru se pensionează. Informaţia vine de la Sindicatul Poliţiştilor Europeni, care arată că numai în primele şapte luni ale anului peste 1800 de poliţişti s-au pensionat în primele şapte luni ale anului 2021.

România rămâne fără polițiști: Pentru fiecare poliţist care termină şcoala, alţi patru se pensionează
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Aug 2021   •   14:45

Cosmin Andreica, lider al Europol, a explicat, la Antena 3, unde vom ajunge cu acest deficit de oameni ai legii şi care sunt soluţiile.

"Aceste cifre sunt îngrijorătoare și demonstrează că polițiștii, cu toate că și-ar mai fi dorit să rămână în sistem (...) nu riscă să rămână și să se schimbe peste noapte condițiile de pensionare. Astfel încât au optat pentru trecerea în rezervă și obținerea pensiei de serviciu. 

98% dintre cei care s-au pensionat, s-au pensionat la limita de vârstă. În mod cert, în acest moment, clar vorbim despre o lipsa de atractivitate pentru a rămâne în sistem.

Cei care sunt responsabili de această criză de personal sunt, în continuare, în conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Pentru că, cei care aveau dosarele de personale ale acestor polițiști, știau că în 2019-2020 vor îndeplini condițiile de pensionare. 

Acești oameni, care aveau putere de decizie, nu au depus diligențele necesare pentru a identifica soluții, pentru a mări promoțiile școlilor de agenți de poliție, a academiilor de poliție. De aceea, ne aflăm în situația în care, la patru polițiști pensionați la limita de vârstă, vedem că intră în sistem un singur polițist."

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close