Antena 3 CNN Actualitate România, ţara armelor albe! Le găseşti la tot pasul, la preţuri de nimic

România, ţara armelor albe! Le găseşti la tot pasul, la preţuri de nimic

România, ţara armelor albe! Le găseşti la tot pasul, la preţuri de nimic
Sursa foto: foto: antena3.ro
de S.T.    |    12 Apr 2012   •   22:41

România este o mare tarabă de arme albe la care are acces oricine doreşte. Deloc deranjaţi de vreo lege, comercianţii din tîrguri oferă pistoale cu aer comprimat, săbii şi cuţite, la preţuri cît pentru un tricou. Un material filmat cu o cameră ascunsă ne arată o imagine pe care, de obicei, o vedem doar în cadrele filmate de poliţie la descinderi.

Un astfel de "cuţit de bucătărie", cum îl numeşte vânzătorul, poate deveni însă o armă în toată regula.

Nu de puţine ori, Poliţia a găsit, la descinderile făcute în casele interlopilor, un arsenal cumpărat parcă de pe aceste tarabe. Mai ales că preţurile sunt mai mult decât accesibile.

Cu doar 150 de lei, oricine poate deveni pistolar, cu 70 îţi iei o sabie, iar un cuţit poate costa chiar şi 25 de lei. Oferte sunt la tot pasul.

Şi nimeni nu poate lua vreo măsură. Sunt considerate arme albe şi legea nu prevede un regim special nici pentru vânzarea, nici pentru cumpărarea lor.

Nici în cazul pistoalelor cu aer comprimat regulile nu sunt cu mult mai stricte.

În Statele Unite şi Europa de Vest, aceste arme sunt monitorizate cu sticteţe, iar comercializarea lor se face doar prin magazine specializate şi controlate de către autorităţi.




×
Subiecte în articol: România interlopi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close