Antena 3 CNN Actualitate România, țara contrastelor. Navigăm pe internet stând pe toaleta din fundul curții

România, țara contrastelor. Navigăm pe internet stând pe toaleta din fundul curții

România, țara contrastelor. Navigăm pe internet stând pe toaleta din fundul curții
Sursa foto: Foto: iStock
06 Dec 2018   •   09:41

În anul 2018, aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România (72,4%) au acces la reţeaua de internet de acasă, 62,9% dintre acestea fiind localizate în mediul urban, anunță Institutul Național de Statistică.

Prin contrast, suntem din nou campionii Europei, însă într-un top ruşinos. România este țara care are cele mai multe toalete în curte. Statisticile europene oficiale arată că aproape o treime dintre locuitorii ţării noastre nu au baie în casă. Pe următoarele locuri se clasează bulgarii, lituanienii şi letonii.

Dacă în România sunt 27,6% persoane care nu au internet și 29,7% care nu au toaletă în casă, înseamnă că cel puțin 2,1% din populația României are internet și WC în curte.

Citește și: România, țara cu cele mai multe WC-uri în curte

În profil teritorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8%, din care 89,7% în ultimele 3 luni. Dintre utilizatorii curenţi, 75,5% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creştere cu 2,2 puncte procentuale faţă de anul anterior (75,5% faţă de 73,3%).

×
Subiecte în articol: internet statistica
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close