Antena 3 CNN Actualitate România topită de caniculă. Primele victime

România topită de caniculă. Primele victime

România topită de caniculă. Primele victime
18 Iun 2007   •   12:27

Meteorologii ne dau veşti proaste. Până joi, temperaturile vor depăşi 35 de grade Celsius în multe zone ale ţării. Sudul va fi cel mai afectat de valul de caniculă. Temperaturile mari au făcut deja o primă victimă în Bucureşti. Un bătrân de 72 de ani a murit luni dimineaţă, din cauza căldurii, la Judecătoria sectorului 4. Zeci de bucureşteni au căzut pur şi simplu pe stradă din cauza căldurii. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre leşinuri, căderi de calciu şi oscilaţii de tensiune. Valul de căldură va dura cel puţin până la sfârşitul săptămânii.

Feriţi-vă de soare! Este sfatul pe care îl dau medicii. Numai în ultimele două zile la spitalul de urgenţe din Iaşi au ajuns aproape 20 de persoane care au acuzat arsuri cauzate de expunerea la soare. La Târgu Jiu, în spitalul de pediatrie pacienţii sunt obligaţi să suporte temperaturi de 40 de grade Celsius. Medicii au apelat la improvizaţii pentru a-i feri pe copii de căldură.

Temperaturile ridicate îi îngrijorează pe dermatologi. Aceştia atrag atenţia că expunerea la soare poate avea efecte dezastruoase asupra sănătăţii. La Târgu Jiu, copiii internaţi la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Gorj sunt nevoiţi să suporte temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în saloane. Pentru a mai diminua din căldură, mamele şi cadrele medicale au pus la ferestre cearşafuri şi prosoape ude. Medicii spun că din cauza căldurii au îndemnat foarte multe mămici să-şi trateze copiii acasă, însă există cazuri când copilul nu poate fi tratat decât în spital.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close