Antena 3 Actualitate România, pe locul 7 în lume în topul vaccinărilor anti-COVID cu ambele doze

România, pe locul 7 în lume în topul vaccinărilor anti-COVID cu ambele doze

de Georgiana Adam    |    26 Feb 2021   •   16:22

România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global, a anunțat vineri Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, la nivel european, România este pe locul 6 la mai mulți indicatori: numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane și media dozelor administrate zilnic (29.526 doze).

De asemenea, România este pe locul 2 în Europa în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze.

„România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global! (...) Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, au mai scris pe Facebook reprezentanții CNCAV.

Conforma acestora, vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie.

O nouă categorie de persoane se poate programa din 27 februarie la vaccinul COVID

Persoanele vulnerabile se pot programa să se vaccineze împotriva COVID-19 începând de sâmbătă, pe platforma de vaccinare. Din luna aprilie va fi deschisă etapa a treia de vaccinare, în paralel cu etapa a doua, și va fi crescută astfel capacitatea de imunizare la 100%.

Autoritățile își mențin obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close