Antena 3 CNN Actualitate Românii - ameninţaţi de o epidemie de gripă extrem de periculoasă. Doi bărbaţi sunt în stare gravă

Românii - ameninţaţi de o epidemie de gripă extrem de periculoasă. Doi bărbaţi sunt în stare gravă

Românii - ameninţaţi de o epidemie de gripă extrem de periculoasă. Doi bărbaţi sunt în stare gravă
Sursa foto: Foto: murrays.co.uk
14 Ian 2013   •   18:07

Doi rămâni au fost diagnosticaţi în ultimele zile cu noua tuplină a gripei. Unul dintre pacienţi în stare foarte gravă. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 52 de ani care a fost transferat deja la terapie intensivă. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii face apel la oameni să se vaccineze împotriva gripei. Deşi campania de vaccinare a început de mai bine două luni, oamenii nu s-au grăbit să se imunizeze.  Ministerul Sănătăţii dispune de încă un milion de doze de vaccin antigripal.

"Sunt două virusuri detectate, doi bolnavi internaţi la Matei Balş, un bolnav de 27 de ani şi un bolnav de 52 de ani, internat în Terapie Intensivă", a declarat prof. dr. Viorel Alexandrescu, şeful centrului naţional de referinţă pentru gripă.

"În Europa, există, deocamdată, un număr mai mare de tulpini H1N1, tulpina pandemică, ce s-a transformat într-o tulpină sezonieră, şi care totuşi a dat cazuri, şi în timpul pandemiei şi acum, mai severe", a adăugat acesta.

×
Subiecte în articol: epidemie de gripa
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close