Antena 3 CNN Actualitate Românii care călătoresc în Italia nu mai stau în carantină, din 17 mai

Românii care călătoresc în Italia nu mai stau în carantină, din 17 mai

Italia renunță, începând cu data de 17 mai, la carantina obligatorie de cinci zile impusă celor care vin din România și din toată statele Uniunii Europeane, precum și din Marea Britanie și Israel. Totuși, pentru a intra pe teritoriul italian, va fi nevoie în continuare de un test Covid negativ.

Românii care călătoresc în Italia nu mai stau în carantină, din 17 mai
de Gabriel Dano    |    14 Mai 2021   •   21:23

"Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel, cu un test negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină", ​​a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului, relatează Reuters, citată de Digi24.

Până acum, cei care veneau din aceste țări erau obligați să intre într-o carantină de cinci zile și să facă două teste pentru coronavirus. Acum, este suficient să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului.

Italia va extinde și așa-numitele zboruri „fără Covid”, în prezent în vigoare către și dinspre Statele Unite ale Americii, către Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. În același timp, măsurile care blochează sosirile din Brazilia au fost extinse.

Italia dorește să le permită turiștilor din Statele Unite, Canada și Japonia să intre în țară fără carantină, dacă au fost vaccinați, a declarat premierul Mario Draghi.

Rata infecțiilor din Italia a încetinit în ultimele săptămâni, iar până în prezent, aproximativ 26 de milioane de doze au fost administrate în țara cu 60 de milioane de locuitori.

Opt milioane de persoane sunt complet vaccinate.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close