Antena 3 CNN Actualitate Românii, codaşi în topul celor mai buni şoferi din Europa

Românii, codaşi în topul celor mai buni şoferi din Europa

Românii, codaşi în topul celor mai buni şoferi din Europa
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Aug 2011   •   18:02
Suntem primii de la coadă în topul celor mai buni şoferi din Europa. Potrivit statisticii Comisiei Europene a accidentelor rutiere din 2010, România ocupă ultimul loc în clasament alături de Grecia, Polonia şi Bulgaria.

Statistica este raportată la 100.000 de locuitori. În fruntea clasamentului celor mai buni şoferi este Suedia.

Anul trecut s-au înregistrat doar 265 de decese în urma accidentelor rutiere. Comparativ cu 2001, Suedia a ajuns la o scădere de peste 50%. Pe locul doi este Marea Britanie care are aceeaşi scădere faţă de anul 2001. Urmează Olanda, Malta şi Irlanda cu o diminuare de aproape 50%.

Germania se situează pe locul 6 cu 48% mai puţine decese faţă de anul 2001. Danemarca, Finlanda, Slovacia şi Spania ocupă locurile 7-10 în clasamentul celor mai buni şoferi. După ele vin Luxemburg, Italia, Austria şi Slovacia.

Belgia ocupă locul 18, urmată de Cehia, Portugalia şi Estonia. Pe locul 22 şi 23 sunt Lituania şi Letonia. În coada clasamentului se află în ordine Polonia, Bulgaria, România şi Grecia.

În România, reducerea numărului accidentelor rutiere în ultimul deceniu a fost doar de 3%. Datele care stau la baza acestui clasament au fost făcute publice la începutul lunii august, şi reprezintă bilanţul pe drumurile europene pentru 2010.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close