Antena 3 CNN Actualitate Românii, codaşi la igiena personală. Cheltuim numai 17 euro pe an pentru produse cosmetice

Românii, codaşi la igiena personală. Cheltuim numai 17 euro pe an pentru produse cosmetice

Românii, codaşi la igiena personală. Cheltuim numai 17 euro pe an pentru produse cosmetice
Sursa foto: nespalati
05 Iun 2009   •   08:25

Românii stau prost la capitolul igienă personală, arată un studiu realizat în Europa de sud Est, la care au participat persoane din 13 ţări. Studiul, citat de Gândul, plasează românii pe penultimul loc în top, cu doar 17 euro cheltuiţi pe an pentru produse cosmetice.

Rezultatele studiului comandat de o companie de cosmetice arată că românii dau mult mai puţini bani pe produsele de igienă personală decît vecinii lor din regiune, arată jurnaliştii de la Gândul. De exemplu, slovacii cheltuie aproape 100 de euro pe cap de locuitor pentru produse cosmetice. Pe poziţiile următoare sunt grecii, cu 75 de euro pe an, slovenii, cu 58 de euro, şi croaţii cu 44 de euro. Media anuală a cheltuielilor de înfrumuseţare în România este de doar 17 euro pe an. Mai puţin plătesc doar turcii: 13 euro pe an.

Dacă media este redusă, femeile românce cheltuie totuşi puţin mai mult decât bărbaţii pentru cosmetice şi igienă: 32 de euro anual, numai că faţă de alte reprezentante ale sexului frumos din alte ţări, suma este mult redusă. De exemplu, femeile din Slovacia cheltuie anual 181 de euro pe astfel de produse iar grecoaicele 144 de euro.

Banii se duc în principal pe săpun, şampoane, dar şi vopsea de păr şi deodorante. Un român îşi cumpără, în medie, aproape 5 săpunuri pe an: în 2008, s-au comercializat peste 98 de milioane de săpunuri, în valoare de 200 milioane de lei. Pe de altă parte, românii au plătit aproape 300 de milioane de lei pe şampoane şi tot atît pe deodorante. Specialiştii spun că cifrele vor scădea în acest an, din cauza crizei financiare.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close