Antena 3 CNN Actualitate Românii cumpără mai multe medicamente decât în 2009, pentru că spitalele nu mai au bani (VIDEO)

Românii cumpără mai multe medicamente decât în 2009, pentru că spitalele nu mai au bani (VIDEO)

Românii cumpără mai multe medicamente decât în 2009, pentru că spitalele nu mai au bani (VIDEO)
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Sep 2010   •   21:47

România este tot mai bolnavă şi tot mai săracă. Un studiu arată că românii au umplut, în ultima perioadă, buzunarele companiilor farmaceutice. Medicamentele ieftine sunt căutate, iar producătorii şi farmaciile câştigă din plin din asta. Iar statul contribuie la bunăstarea acestora. De ce? Pentru că spitalele nu au bani pentru medicamente, iar pacienţii se văd nevoiţi să stea la coadă şi să le cumpere.

Cantitatea de medicamente cumpărată a crescut cu 12,6% în al doilea trimestru din 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi încasările companiilor farmaceutice au crescut cu 35%, ajungând la 600 milioane de euro. Ce s-a cumpărat cel mai mult? Medicamentele pentru pentru răceli, alergii şi boli cronice. 

Starea proastă de sănătate a românilor se reflectă şi în creşterea cu 23% a numărului zilelor de tratament.

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, vânzările de medicamente către spitale au ajuns la mai puţin de 10% din întreaga piaţă. Asta şi pentru că, în spitale, pacienţii sunt obligaţi să îşi cumpere medicamentele.



Observator

×
Subiecte în articol: romani studiu medicamente spital
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close