Antena 3 Actualitate Românii folosesc din ce în ce mai mult cardul pentru plăţile la comercianţi

Românii folosesc din ce în ce mai mult cardul pentru plăţile la comercianţi

19 Noi 2010   •   22:50
Românii folosesc din ce în ce mai mult cardul pentru plăţile la comercianţi
Sursa foto: Foto: Antena 3

Românii folosesc tot mai mult cardul când ies la cumpărături. Atât în ţară, cât şi în străinătate, plăţile au ajuns la o sumă record. Numai în concediu am cheltuit peste patru miliarde de lei folosind cardul.

În ţară, plăţile făcute la POS-urile comercianţilor au ajuns la peste trei miliarde de lei în iulie, august şi septembrie. Un record absolut. Nu a crescut numărul cardurilor emise, ci a plăţilor făcute mai simplu, decât cu banii jos.

Chiar dacă merge mai repede plata cu cardul, mulţi nu reuşesc să scape de vechile obiceiuri. Ca să îi încurajeze, comercianţii îşi iau POS-uri. Numărul acestora a ajuns la peste 100.000.

Tot în perioada concediilor s-a mai înregistrat un record. Dar în străinătate. Românii au plăţi cu cardul de aproape un miliard de lei. Cu un sfert mai mult decât în primăvară. Alţii au dus afară obiceiul de la noi de a plăti cash. Şi pentru asta au scos de pe carduri aproape 400 de milioane de lei.

Românii au facut cumpărături cu cardul de peste patru miliarde de lei

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close