Antena 3 CNN Actualitate Românii îşi pot asigura şi animalele de companie

Românii îşi pot asigura şi animalele de companie

Românii îşi pot asigura şi animalele de companie
06 Aug 2007   •   08:13

Companiile de asigurări din România se întrec în încheierea poliţelor pentru animalele de companie. Se asigură numai animale sănătoase, cu certificat sanitar. Unele dintre societăţile acoperă şi răspunderea civilă a proprietarilor de câini agresivi. Primul pas în încheierea unei poliţe pentru animale este stabilirea cu exactitate a vârstei acestuia, dar şi a valorii de piaţă. Apoi trebuie făcute toate analizele medicale la zi, vaccinurile obligatorii şi unele suplimentare cerute de anumiţi asiguratori şi înscrierea în evidenţele unei clinici veterinare autorizate.

Cu aceste informaţii se poate opta pentru una dintre ofertele existente în acest moment pe piaţă. Valoarea lunară a poliţei variază în funcţie de suma asigurată, dar şi de riscurile la care este supus animalul, cifrându-se undeva la 10-20 euro pe lună. De altfel, asiguratorii se feresc să facă unele calcule ad-hoc, precizând că acestea diferă de la caz la caz. O altă poliţă pe care oferă unele dintre societăţile de asigurări este cea de răspundere civilă a proprietarilor de câini periculoşi şi agresivi. Prin emiterea unei asemenea poliţe, compania se obligă să acopere pierderile băneşti pe care proprietarul câinelui trebuie să le suporte în cazul în care câinele aflat în paza sa juridică a cauzat un prejudiciu unei terţe persoane.

Unele poliţe acoperă şi moartea animalului ca urmare a unor boli sau a accidentelor survenite în timpul unei intervenţii chirurgicale practicate de urgenţă de un medic veterinar. Totodată, asigurarea acoperă costul intervenţiei chirurgicale efective şi a tratamentului postoperator.

ASIGURĂRI PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE  

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close