Antena 3 CNN Actualitate Românii, mai săraci din 2011. Boc: Suntem pe drumul cel bun

Românii, mai săraci din 2011. Boc: Suntem pe drumul cel bun

Românii, mai săraci din 2011. Boc: Suntem pe drumul cel bun
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Oct 2010   •   22:32

Şi-n 2011 vom simţi din plin austeritatea. Guvernul vă tăia drastic din banii pentru salarii, ajutoare sociale şi investiţii în infrastuctură. Cu toate astea, premierul Emil Boc spune că suntem pe drumul cel bun şi că anul viitor va fi mult mai bine. Vom ieşi din criză şi vom avea creştere economică.

Bani nu sunt, dar totul merge bine. Guvernul Boc va micşora cu o treime bugetele locale din sumele defalcate din TVA. Asta înseamnă că toată lumea va avea de suferit.

Bugetul pentru salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar va fi cu aproape 3 miliarde de lei mai mic. Nici ajutoare pentru încălzire nu va mai primi toată lumea, pentru că aceste fonduri vor scădea şi ele cam cu 100 de milioane de lei.

Dar de la Guvern, însă, lucrurile se v
ăd mult mai bine. Suntem pe drumul cel cel bun. 2011 inseamna creştere economică, pt bugetari recuperara unei sume importante din sumele pierdute, pt mediul de afaceri mai multe resurse financiare importante. “ a declarat premierul Emil Boc.

Resurse financiare care, de fapt, vor fi micşorate. Proiectul de buget pentru 2011 arată că va fi redusă la jumătate valoarea creditelor care pot fi contractate, în condiţii avantajoase, de întreprinzători care înfiinţează noi locuri de muncă.

Tot proiectul de buget prevede că, la nivel local, străzile, sistemele de utilităţi de apă şi canal, bazele sportive vor fi lăsate de izbelişte. Sumele alocate pentru toate acestea sunt mai mici cu 50% faţă de acest an. Cu toate acestea, autorităţile sunt optimiste în continuare.

 

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close