Antena 3 CNN Actualitate Românii nu aprobă limbajul şi viciile preşedintelui Băsescu

Românii nu aprobă limbajul şi viciile preşedintelui Băsescu

Românii nu aprobă limbajul şi viciile preşedintelui Băsescu
31 Iul 2007   •   13:50

Românii nu sunt de acord cu faptul că preşedintele consumă alcool în public sau că fumează. 50% dintre respondenţi nu sunt de acord cu expunerea publică a acestor vicii ale şefului statului. Sondajul mai arată nemulţumirea românilor faţă de atitudinea părtinitoare a lui Traian Băsescu faţă de Partidul Democrat. Studiul, realizat de un departament specializat din cadrul Institutului pentru Politici Publice şi preluat de ?Gândul?, arată că 75,8% dintre cei chestionaţi nu acceptă un limbaj de genul celui pe care Traian Băsescu l-a folosit, în ziua referendumului, la adresa unei jurnaliste de televiziune.

Sondajul mai arată că românii nu sunt de acord cu faptul că preşedintele consumă alcool în public sau că fumează. La întrebarea: ?Sunteţi de acord ca Preşedintele României să consume alcool în locuri publice", aproape 50% dintre respondenţi şi-au arătat dezacordul total, 12 la sută au susţinut că sunt ?oarecum în dezacord", iar 19% au afirmat că sunt total de acord.

La întrebarea legată de fumatul în public, peste 41 la sută şi-au declarat dezacordul total, 15% susţin că sunt oarecum de acord, iar 22 la sută că sunt total de acord.

În ceea ce priveşte activitatea politică a lui Traian Băsescu, cei care au fost chestionaţi consideră, în proporţie de 67,3%, că actuala relaţie a lui cu premierul Călin Popescu Tăriceanu afectează bunul mers al lucrurilor în ţară.

De asemenea, 52,5% sunt de acord cu afirmaţia că şeful statului sprijină PD în defavoarea altor partide politice aflate la guvernare. Sondajul a fost realizat în perioada 15-30 iunie, prin interviuri la domiciliu, pe un eşantion probabilistic, iar marja de eroare este de 3,1%.

ROMÂNII NU AGREEAZĂ VICIILE LUI TRAIAN BĂSESCU

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close