Antena 3 CNN Actualitate Românii nu mai speră la prima de Crăciun. Doar 20% dintre angajați cred că vor primi bonus de sărbători

Românii nu mai speră la prima de Crăciun. Doar 20% dintre angajați cred că vor primi bonus de sărbători

Românii nu mai speră la prima de Crăciun. Doar 20% dintre angajați cred că vor primi bonus de sărbători
04 Dec 2008   •   18:00

Românii nu se mai așteaptă la prime de Crăciun, în condițiile crizei economice care se prefigurează și în țara noastră. Față de aceeași perioadă a anului trecut, când peste 50% dintre angajații companiilor din România susțineau că așteaptă o recompensă de Sărbători, anul acesta numai 20% dintre români mai au astfel de pretenții, arată un sondaj efectuat de BestJobs, citat de Mediafax.
"Aşteptările românilor, în ceea ce priveşte perioada sărbătorilor de iarnă, au scăzut dramatic, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă anul trecut 53% dintre români se aşteptau să fie răsplătiţi de sărbători cu o primă sau un bonus, în acest an doar 20% au arătat aceeaşi încredere", se arată într-un comunicat al BestJobs.ro.
Majoritatea oamenilor intervievați au menționat criza financiară ca principal impediment pentru angajatori în acordarea primelor de Crăciun.
12% dintre respondenţi doresc să primescă un cadou din partea companiei, 13,5% speră ca angajatorii să organizeze o petrecere, iar 2% spun că ar putea primi doar o felicitare din partea angajatorilor.
Managerii și directorii de resurse umane se arată mai încrezători în această perioadă, 49,5 % dintre aceștia declarându-se dispuși să ofere prime sau bonusuri de Crăciun și numai 23% dintre ei spun că actualul context economic nu permite astfel de cheltuieli.
Sondajele BestJobs au fost efectuate în perioada 1 - 30 noiembrie, pe un eşantion de 8.000 de utilizatori online, respectiv 100 de companii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close