Antena 3 Actualitate Românii preferă cartofii din export. Jumate din recolta românească de anul trecut ar putea ajunge la gunoi

Românii preferă cartofii din export. Jumate din recolta românească de anul trecut ar putea ajunge la gunoi

29 Feb 2012   •   22:01
Românii preferă cartofii din export. Jumate din recolta românească de anul trecut ar putea ajunge la gunoi
Sursa foto: Foto: anunturi-agricole.ro

Sute de tone de cartofi pot ajunge la groapa de gunoi. Producătorii din Harghita au reuşit să vândă doar jumătate din recolta de anul trecut, chiar dacă un kilogram de cartofi a ajuns să coste cât un ou. Oamenii spun că reuşesc cu greu să-i convingă pe clienţi să le cumpere marfa, deoarece legumele din import sunt mult mai ieftine.

Producătorii din Harghita au obţinut, anul trecut , cea mai mare recoltă din ultimii 20 de ani: peste 100.000 de tone de cartofi. Deşi preţurile au fost mult mai mici decât în anii trecuţi, producătorii au rămas cu marfa nevândută.

Producătorii au donat sinistraţilor din Vrancea şi Buzău peste 50 de tone de cartofi, dar tot au rămas cu marfă. Specialiştii îi îndeamnă pe români să mănânce cartofi de la noi pentru că sunt mai buni.

Un român mănâncă în medie, pe an, 100 de kg de cartofi. Suntem pe locul 4 în Uniunea Europeană la acest capitol.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close