x close

Ministerul Sănătății: Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus va rămâne la Institutul Matei Balș

27 Feb 2020   •   15:37
Ministerul Sănătății: Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus va rămâne la Institutul Matei Balș

Noi precizări venite de la Ministerul Sănătății despre situația din România după primul caz confirmat de coronavirus.

Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a atras atenția că nu e cazul să existe panică în rândul cetățenilor români pentru că situația este sub control. De asemenea, în contextul în care în multe magazine nu mai există produse pe rafturi, acesta a mai spus nu e nevoie sa aglomerăm supermarketurile.

"Persoanele care intră în carantină sunt îngrijite de autoritățile locale, primesc hrană și tot ce este necesar. Dacă intră în izolare voluntară la domiciliu, atunci o dată pe zi unul din membrii familiei poate merge să facă aprovizionarea. Persoanele aflate în carantină sau care sunt izolate voluntar la domiciliu primesc concedii medicale".

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a spus că starea pacientului din Gorj infectat cu coronavirus este bună, dar că va rămâne la Balș atât cât prezintă acest virus.

"Persoana care a fost adusă din Gorj e bine, avem de-a face cu un purtător de coronavirus. Evident că va rămâne la Balș pe toată perioada cât prezintă acest virus. Va fi testat în mod regulat și, după cele două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciliu. În momentul de față nu are nimic, dar e purtător de acest virus. Pentru noi, ca medici, nu e nimic nou și surprinzător. Știm cum să abordăm astfel de pacienți", a declarat Streinu-Cercel.

Regulile rămân cele clasice: spălatul pe mâini cu apă și săpun; să nu mai duceți mâna la gură sau la nas fiindcă exista posibilitatea de contaminare de pe suprafețe, a mai adăugat managerul de la Matei Balș. 

Primul român diagnosticat cu coronavirus a ajuns joi dimineața la Institutul Matei Balș din Capitală. Acesta a fost adus din Gorj, unde era izolat la domiciliu de două zile. Face parte dintr-o familie formată din șapte persoane, iar toți au fost plasați în carantină.

În acest moment sunt 5.667 persoane izolate la dimiciliu şi 99 în carantină.

 

 

 

 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati