Antena 3 CNN Actualitate Românul suspectat de uciderea fiului preşedintelui republicii Ciad va fi judecat în Franţa

Românul suspectat de uciderea fiului preşedintelui republicii Ciad va fi judecat în Franţa

Românul suspectat de uciderea fiului preşedintelui republicii Ciad va fi judecat în Franţa
29 Noi 2008   •   15:25

Românul suspectat că l-ar fi asasinat anul trecut pe fiul preşedintelui Ciadului, va fi transferat în Franţa pentru a fi judecat. În aceeaşi anchetă, în Franţa au fost arestate preventiv alte patru persoane. Românul, originar din Dolj, are 40 de ani şi s-a înrolat în Legiunea Străină în anii '90.
Cei patru suspecţi reţinuţi în Franţa pentru uciderea lui Brahim Deby, fiului preşedintelui ciadian Idriss Deby, au fost inculpaţi şi arestaţi preventiv. Judecătorul de instrucţie a decis arestarea lor pentru ?asasinat comis în bandă organizată şi furt armat în bandă organizată?. Cei patru suspecţi au fost încarceraţi în centre diferite, în funcţie de natura faptelor comise şi de versiunile diferite pe care le-au prezentat. Doi dintre ei au recunoscut implicarea, unul o contestă, iar al patrulea nu face declaraţii.
Cel de-al cincilea suspect a fost reţinut în România, în judeţul Harghita şi urmează să fie transferat în curând în Franţa. El a fost surprins în timp ce dormea de un comando de poliţiştii români, francezi şi de luptători de la DGIP. Marius Cioroianu nu a opus rezistenţă. La percheziţie s-a găsit un întreg arsenal: un pistolet, ascuns într-o gheată după uşă, zeci de cartuşe, cuţite, pumnale, o sabie, arc cu săgeţi şi staţii de emisie recepţie.
Francezii l-au identificat după ce mama lui Cioroianu a fost operată în Franţa, în urmă cu o lună. Potrivit procedurilor, i-au fost recoltate probe ADN, iar aparatul a confirmat că erau cromozomi comuni cu cei găsiţi de poliţişti, în 2007, de la locul crimei. Astfel au fost sesizaţi poliţiştii doljeni şi cei din Harghita. Bărbatul a fost monitorizat în ultima lună de ofiţerii români.
Marius Cioroianu are 40 de ani şi a plecat din ţară în anii 90. În urmă cu nouă ani s-a înrolat în Legiune. Este originar din comuna Goicea, judeţul Dolj, şi locuieşte în Craiova. Poliţia franceză l-a declarat suspect în cazul asasinării lui Brahim Deby, fiul cel mare al preşedintelui Republicii Ciad. În 2 iulie 2007, mai mulţi bărbaţi ascunşi sub cagule l-au atacat pe tânăr în parcarea subterană a blocului. Fiul preşedintelui a fost descoperit, după ceva vreme în casa scării, în agonie, asfixiat cu praful unui extinctor.
Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close