Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb, despre gazele de şist: Vrem să aflăm dacă avem sau nu avem această resursă

Rovana Plumb, despre gazele de şist: Vrem să aflăm dacă avem sau nu avem această resursă

Rovana Plumb, despre gazele de şist: Vrem să aflăm dacă avem sau nu avem această resursă
Sursa foto: Foto: www.empowernetwork.com
de S.T.    |    09 Mai 2013   •   21:40

Subiectul gazelor de şist e din nou în centrul atenţiei, după ce ministrul Mediului, Rovana Plumb, a dat avize pentru ca americanii de la Chevron să exploreze pe litoralul Mării Negre.

Rovana Plumb a intervenit telefonic, joi seară, în cadrul emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu" şi a vorbit despre acest subiect.

Potrivit acesteia, "nu este vorba în momentul de faţă despre exploatarea gazelor de şist".

"Avem nevoie de o lege specială în ceea ce priveşte exploatarea gazelor de şist şi avem nevoie de un set de reguli clare în ceea ce priveşte strandardele de mediu pentru a fi protejaţi cetăţenii. În situaţia de faţă în care ne aflăm, am dat o decizie de mediu pentru a începe prospecţiunile doar pentru două localităţi din judeţul Constanţa, care nu presupun tehnologia la care se face referire. Deci nu e vorba de extragere, e vorba doar de o identificare. Vrem să aflăm dacă avem sau nu avem această resursă", a explicat ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, la Antena 3.

"Subiectul exploatării gazelor de şist va fi pe agenda Consiliului European şi pe cea a Consiliului de Mediu din luna iulie. Până când nu avem clarificate toate aceste situaţii, nu vom proceda la demararea exploatării. În ceea ce priveşte mediul, vă asigur că lucrăm cu foarte mult profesionalism şi sunt prima care voi atrage atenţia dacă va fi cel mai mic risc la adresa cetăţenilor", a adăugat ministrul.

Potenţialul de gaze de şist din România nu este, deocamdată, cunoscut. Se estimează existenţa unor rezerve de 540 de miliarde de metri cubi în Ungaria, Bulgaria şi România, dar fără a preciza în ce fel sunt distribuite acestea.

Citeşte şi:

Care este de fapt adevărul din spatele exploatării gazelor de şist

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu"


×
Subiecte în articol: rovana plumb Subiectiv Gaze de sist
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close