Antena 3 CNN Actualitate Rudel Obreja, dezvăluiri-bombă: Nu înțelegeam atunci securismul din interiorul sistemului

Rudel Obreja, dezvăluiri-bombă: Nu înțelegeam atunci securismul din interiorul sistemului

Rudel Obreja, dezvăluiri-bombă: Nu înțelegeam atunci securismul din interiorul sistemului
Sursa foto: foto: captura Antena 3
20 Dec 2018   •   22:31

Fostul şef al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, eliberat miercuri din Penitenciarul Jilava după ce a contestat alcătuirea completurilor de 5 judecători, i-a acordat un interviu exclusiv jurnalistei Antena 3 Berta Popescu.

Citește și: Rudel Obreja, declarație după eliberare: Lui Klaus Iohannis să-i fie ruşine că apără aşa ceva

Rudel Obreja mărturisește că a simțit încă de acum patru ani că ceva nu este în regulă cu sistemul, dar că s-a convins ulterior de hidoșenia statului paralel.

În interviu, Rudel Obraja dezlăluie de câte ori i s-a cerut să facă denunțuri și în câte modalități:

Rudel Obreja: După șapte luni de temniță, o decizie a CCR care a venit pe 7 noiembrie, iar eu am fost eliberat pe 19 decembrie. Avem o lună și jumătate de stat în închisoare, în condițiile în care exista deja aceast decizie a CCR. Și totuși, Înalta Curte nu s-a grăbit. Probabil că s-a gândit că o lună și jumătate de pușcărie e așa... e ușor.

Berta Popescu: Cum vedeți situația?

Rudel Obreja: Situația este extrem de complicată. Eu vorbeam în 2014, când presa încă mă călca în picioare, și Antena 3 făcea asta, însă astăzi vreau să mulțumesc Antenei 3 pentru că datorită eforturilor voastre majore s-a ajuns să se înțeleagă în majoritatea publicului, cred eu, care este adevărul. Eu vorbeam despre acest sistem fără să-i cunosc hidoșenia în urmă cu 4 ani. Nu înțelegeam tot securismul din interior, dar simțeam că ceva nu e în regulă pentru că pe pielea mea vedeam toate mecanismele astea care lucreau împotriva noastră.

Înalta Curte este forul suprem, este locul în care se presupune că sunt cei mai buni judecători. Eu îmi pun întrebarea așa: timp de cinci ani oamenii aceștia nu au știut că sunt în ilegalitate la completul de cinci? Și sunt în ilegalitate și la completul de trei. Păi dacă n-au știu asta înseamnă că sunt incompetenți, ceea ce mă îndoiesc, pentru că oamenii aceștia sunt știutori de carte. Și atunci, rămâne o altă explicație. Explicația este aceea că prin asemenea tertipuri ei reușeau să-și infiltreze oamenii de care aveau nevoie în interiorul completurilor, acolo unde judecau dosare importante. Sistemul securist care a funcționat și probabil că încă se mai ține de scaun în țara asta a avut pus obiectivul acolo.

Citește și: Mihai Gâdea: Statul paralel se prăbușește în direct

Berta Popescu: Care sunt judecătorii, din punctul dvs. de vedere care au fost infiltrați sau au colaborare cu Serviciile?

Rudel Obreja: Eu vă spun ceea ce presa a spus, iar presa știe foare bine ce spune. În completarea a ceea ce vă spuneam mai devreme apropo de aceste mecanisme cu ajutorul cărora se infiltrau aceste completuri, trebuie să va dau un exemplu din ce mi s-a întâmplat, ce s-a întâmplat la noi în dosar. Eu sunt condamnat pentru evaziune fiscală, o infracțiune economică ce în mod firesc are nevoie de o expertiză financiară. Am cerut-o și în faza fondului, și în faza apelului și mi-a fost respinsă. Nu mai spun că mi-au fost respinși și niste martori care puteau confirma și arăta... La apel însă, la completul de cinci, începând cu octombrie 2017, dacă nu greșesc, o judecătoare din cele cinci, a făcut opinie separată, o opinie separată extrem de bine fundamentată, în care mi-a dat dreptate și a spus că este firesc într-o asemenea acuzație să avem o expertiză financiar-contabilă. Ce s-a întâmplat cu doamna judecător? A "zburat" la următorul termen din complet și ghiciți cine a venit în componența completului: celebrul făcut de voi presa și de avocații mari care umblă pe holurile ÎCCJ, Ionuț Matei.

Interviul pe larg, în video:

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei rudel obreja Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close