Antena 3 CNN Actualitate S-a aflat cine este misteriosul ofiţer cu mustaţă peste masca de protecţie care apare alături de Iohannis și Cîțu în fotografii

S-a aflat cine este misteriosul ofiţer cu mustaţă peste masca de protecţie care apare alături de Iohannis și Cîțu în fotografii

După ce premierul Florin Cîţu a publicat pe pagina personală de Facebook mai multe poze cu ocazia Zilei Naţionale a Veteranilor de Război, internauții au observat un personaj bizar în planul secund.

S-a aflat cine este misteriosul ofiţer cu mustaţă peste masca de protecţie care apare alături de Iohannis și Cîțu în fotografii
de Gabriel Dano    |    30 Apr 2021   •   16:34

Acesta era îmbrăcat în uniformă militară și avea o mustaţă aplicată peste masca de protecţie.

„Persoana din spate (prima poză) şi stânga (ultima poză) are mustaţa peste mască?”, „E super tare tipul cu mustaţă” sau „Explica-ne şi nouă cine e ăla cu mustaţă din spate?”. Acestea au fost câteva din reacţiile oamenilor care au comentat la postarea premierului Florin Cîţu.

Misteriosul ofițer este Emil Boboescu, muzeograf la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Bucureşti,. Acesta era îmbrăcat cu o uniformă de ofiţer din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și, da, avea și o mustaţă aplicată peste mască.

„Dumnealui face parte dintr-o asociaţie de reconstituire istorică, iar ţinuta pe care o purta este o uniformă din al Doilea Război Mondial de locotenent de pionieri, de geniu cum este acum. Toate accesorile pe care le are, le-a mai folosit în astfel de reprezentaţii organizate de Asociaţia Tradiţii Ostăşeşti.

Mustaţa pe care o are ataşată de mască să ştiţi că o are şi în viaţă reală, deci nu este nimic deplasat cel puţin din punctul nostru de vedere. Este o mustaţă specifică perioadei. În vremurile acelea, ofiţerii purtau genul acesta de mustaţă”, a declarat locotenent-colonelul Radu Riti, locţiitorul directorului Muzeului Militar Naţional, potrivit Ziare.com.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close