Antena 3 CNN Actualitate S-a decis! Românii vor primi măști de protecție gratuite! Cine sunt cei care vor beneficia

S-a decis! Românii vor primi măști de protecție gratuite! Cine sunt cei care vor beneficia

Persoanele defavorizate vor primi câte 30 de măști gratuite pe lună. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care obligă Guvernul să acorde măști de protecție persoanelor vulnerabile, lunar, până la încheierea epidemiei de coronavirus.

S-a decis! Românii vor primi măști de protecție gratuite! Cine sunt cei care vor beneficia
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    23 Iul 2020   •   17:40

„Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români de virusul Covid-19”, a anunțat Administrația Prezidențială.

”În vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii achiziționează, prin Compania Națională Unifarm S.A., măştile de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni. Fondurile necesare achiziționării și distribuției măștilor de protecție către populație se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății”, se arată în legea aprobată în luna iunie de Camera Deputaților.

115 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate

Pe 24 iunie, Ministerul Sănătății anunța achiziționarea a 115 milioane de măști de protecţie pentru persoanele şi familiile defavorizate, acestea urmând să fie distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari.

"În urma finalizării achiziției, vor fi cumpărate 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA/mască", se arăta în documentul oficial al instituţiei conduse de Nelu Tătaru.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close