Antena 3 CNN Actualitate S-a stins din viaţă după o durere de cap şi un diagnostic târziu. O elevă din Ploieşti a murit la spital, după o lună de drumuri între medici

S-a stins din viaţă după o durere de cap şi un diagnostic târziu. O elevă din Ploieşti a murit la spital, după o lună de drumuri între medici

S-a stins din viaţă după o durere de cap şi un diagnostic târziu. O elevă din Ploieşti a murit la spital, după o lună de drumuri între medici
04 Apr 2014   •   19:23

O elevă din Ploieşti a murit la spital, după o lună de drumuri între medici. Cezara avea 18 ani şi i s-a făcut rău în timpul simulării de Bacalaureat. A crezut că e o simplă răceală, iar medicii ar fi descoperit prea târziu că de fapt, o infecţie fatală îi devora inima.

"Mulţumesc prietenilor pe care nu îi voi putea uita niciodată!"
"Mulţumesc pentru emoţie, pentru profesori..."
"... Pentru cafea, pentru glume, pentru majorate..
."

Sunt cuvintele lăsate de Cezara pentru această lume. Într-un eseu despre liceu şi despre viaţă, şi-a aşternut speranţele şi visurile.

Cezara nu ştia cât de bolnavă este. O durere de cap a doborât-o din senin, în timp ce susţinea simularea la Bacalaureat. A ajuns la Spitalul Judeţean din Ploieşti acum o lună.

Cu febră, Cezara a fost trimisă acasă. După două zile, s-a întors la Spitalul Judeţean. Unde, spun prietenii ei, a fost tratată inuman.

"Când a ajuns la UPU Ploieşti, a întrebat o "doamnă" doctor dacă poate să stea şi mama ei cu ea, pentru că-i e teamă. "Doamna" a început să ţipe la ea", susţine un prieten de-al fetei.

Despre tratamentele şi problemele din Spitalul Judeţean Ploieşti se ştie de mult timp.

Cezara n-a stat mult aici. A ajuns cu ambulanţa, în miez de noapte, la spitalul de Boli Infecţioase. În stare tot mai gravă, a ajuns în Bucureşti, la Institutul de Boli Infecţioase. Aici, s-a stins miercuri, după ce medicii ar fi descoperit o infecţie devastatoare la inimă.

Cezara a devenit înger, la numai 18 ani. La şcoală, colegii i-au făcut un altar, unde i-au aprins lumânări şi i-au pus poze. De la ea, prietenii au învăţat să zâmbească mereu şi să iubească viaţa.

O lecţie pe care Cezara a predat-o de dincolo de moarte.

Sursa: Observator


×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close