Antena 3 CNN Actualitate Salvamont și jandarmii, dispută în privința unui grup de turiști: „Au pozat în mari salvatori, când de fapt au făcut taximetrie”

Salvamont și jandarmii, dispută în privința unui grup de turiști: „Au pozat în mari salvatori, când de fapt au făcut taximetrie”

Dispeceratul Național Salvamont îi acuză pe jandarmii montani că și-au asumat meritul recuperării unui grup de turiști amenințați de o ursoaică, dar că de fapt oamenii au fost scoși din zonă de un schipaj Salvamont Bucegi, în timp de jandarmii au făcut „taximetrie”.

Salvamont și jandarmii, dispută în privința unui grup de turiști: „Au pozat în mari salvatori, când de fapt au făcut taximetrie”
Sursa foto: Facebook/ Salvamont
de Gabriel Dano    |    25 Iul 2021   •   11:44

„Încă o minciună a bravilor jandarmi montani. Grupul de turiști a fost scos din zona cu probleme de către un echipaj al Salvamont Busteni și au fost duși în siguranță până la Piatra Arsă. Jandarmii i-au asteptat la "barieră" și, ca de obicei, au pozat în mari salvatori, bombardând presa cu comunicate mincinoase. Sa aștepți turiști la bariera și sa ii cobori la Sinaia cu mașinile Jandarmeriei nu înseamnă "sa cobori în siguranta", înseamnă taximetrie”, se arată într-o postare a Dispeceratului Național Salvamont.

I.J.J. Prahova a anunțat sâmbătă că a fost solicitat, în jurul orei 18.00, în urma unui apel la 112, pentru recuperarea unui grup de 13 turiști ce doreau să coboare pe traseul Jepii Mari. Aceștia nu au mai putut continua deplasarea din cauza apariției pe traseu a unei ursoaice cu pui. În ciuda zgomotelor făcute de turiști ursoaica nu s-a îndepărtat, grupul fiind nevoit să solicite sprijinul jandarmilor.

Două echipaje au intervenit pentru preluarea acestora din zona Piatra Arsă. Grupul a fost coborât în siguranță în orașul Sinaia, arăta comunicatul Jandarmeriei.

×
Subiecte în articol: Salvamont
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close