Antena 3 Actualitate Sănătate Acesta este alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul. Îl consumi zilnic

Acesta este alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul. Îl consumi zilnic

26 Dec 2018   •   21:52
Acesta este alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul. Îl consumi zilnic
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Zahărul alb, rafinat, este clasificat de mulţi specialişti drept un drog alb, aceasta din pricina ameninţărilor majore pe care le aduce organismului. Consumul de zahăr în exces conduce la tot felul de boli nedorite.

Studiile arată că o nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. 

Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, conform healtyfood.com. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.

“Înainte de a intra în sânge este descompus în două substanţe simple: glucoza şi fructoza. (...) Ceea ce este de reţinut legat de fructoză este că această substanţă poate fi metabolizată doar de ficat. Acest lucru nu reprezintă o problemă, dacă consumăm fructoză în cantităţi reduse (de exemplu dacă o preluăm din fructe) însă surplusul va fi depozitat în ficat ca glycogen, o cantitate ridicată din aceste depozite vor duce la tranformarea fructozei în grăsime”, a explicat consilierul de nutriţie Ramona Alina Tomuţa, potrivit adevărul.ro.

Zahărul favorizează dezvoltarea tumorilor canceroase întrucât “hrănește” celulele maligne, arată ultimele cercetari în domeniul oncologic.

Totodată, potrivit oamenilor de știință, există o legătură directă între zahăr și cancer. Mai exact, specialiştii arată că modul în care celulele canceroase descompun zahărul este legat de stimularea creşterii tumorii. Celulele canceroase tind să producă energie diferit de celulele normale.

×
Subiecte în articol: aliment ficat zahar alcool
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close