Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Afecțiunea banală care omoară mai mulți oameni decât cancerul

Afecțiunea banală care omoară mai mulți oameni decât cancerul

În lume mor în fiecare an mai mulți oameni din cauza septicemiei decât a cancerului. Numărul deceselor cauzate de această afecțiune comună este mult mai mare decât se credea inițial, circa 20% din oamenii care mor o fac în urma unui șoc septic.

Afecțiunea banală care omoară mai mulți oameni decât cancerul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Ian 2020   •   11:01

Mai mult de jumătate din cele 11 milioane de morți cauzate de septicemie în 2017 s-au înregistrat în rândul copiilor, scrie Libertatea.

Un studiu publicat pe 16 ianuarie în jurnalul The Lancet estimează că în 2017 au făcut septicemie la nivel global 49 de milioane de persoane, din care 11 milioane au murit. Este mai mult decât dublul numărului de morți estimate inițial în cazul acestei afecțiuni, indică sursa citată.

Este mai mare, de asemenea, decât numărul deceselor cauzate de cancer, boală care ucide 9,6 milioane de oameni în fiecare an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Mai mult de jumătate din cazurile de septicemie înregistrate în 2017 au fost în rândul copiilor, mulți dintre ei nou născuți. ”Am fost șocați să descoperim că decesele cauzate de septicemie sunt mult mai numeroase decât estimările anterioare, mai ales pentru că această afecțiune este perfect prevenibilă și tratabilă”, a declarat dr. Mohsen Naghavi, autor al studiului, profesor la Universitatea Washington
 

×
Subiecte în articol: cancer septicemie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close