Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic român: "Oamenii cred în Baba Vanga şi în ce spune vecina. Vrem să fim ca afară, copiem tot, dar totul până la vaccin"

Medic român: "Oamenii cred în Baba Vanga şi în ce spune vecina. Vrem să fim ca afară, copiem tot, dar totul până la vaccin"

Pandemia de COVID a scos la iveală tot ce era mai rău în mentalitatea românească, de data aceasta, oamenii alegând să nu mai copieze modelul celor din vest pe care îi apreciază de obicei, spune medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă.

Medic român: "Oamenii cred în Baba Vanga şi în ce spune vecina. Vrem să fim ca afară, copiem tot, dar totul până la vaccin"
Sursa foto: Alexandru Nechifor Facebook
de Milena Niță    |    10 Noi 2021   •   13:52

În plus, "suntem un popor foarte sensibil la zvonuri şi bârfe", iar "lumea în general se teme de ceea ce nu cunoaşte", precizează dr. Alexandru Nechifor, de la Spitalul Judeţean din Galaţi, potrivit adevarul.ro.

Dr. Alexandru Nechifor, medic şi prorector la Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, are o explicaţie pentru care românii se tem de vaccin. 

Dr. Nechifor: "Suntem fascinaţi de tot ce întâmplă în vest, vrem mereu să fim ca afară, copiem tot, dar totul până la vaccin"

"Suntem fascinaţi de tot ce întâmplă în vest, vrem mereu să fim ca afară, copiem tot, chiar şi după ureche. Totul până la vaccin, aici brusc, vesticii nu au mai fost demni de urmat", afirmă dr. Nechifor, în contextul în care medicii sunt tot mai epuizaţi din cauza numărului de pacienţi în stare gravă.

Medicul mai spune că profilul pacienţilor cu COVID care ajung la spital în acest val patru s-a schimbat complet, iar cazurile sunt mai complicate. "Acum, mare parte din aceştia sunt tineri, 35-60 ani, iar insuficienţa respiratorie se instalează mult mai repede şi mai accentuat". 

Întrebat de ce crede că mulţi români încă refuză vaccinul, medicul a replicat: "Suntem un popor foarte sensibil la zvonuri şi bârfe. Lumea în general se teme de ceea ce nu cunoaşte, dar totuşi discutăm de 3 miliarde de oameni vaccinaţi la ora actuală. 

Dr. Nechifor: "Pandemia a scos la iveală tot ce era mai rău în mentalitatea românescă: pseudoştiinţe, soluţii-miracol, Baba vanga"

Suntem fascinaţi de tot ce se întâmplă în vest, vrem mereu să fim ca afară, copiem tot, chiar şi după ureche. Totul până la vaccin, aici brusc, vesticii nu au mai fost demni de urmat, ştim noi mai bine de data asta. E tragic, pentru că situaţia actuală este strict în relaţie de cauzalitate cu comportamentul nostru ca populaţie".

"Pandemia a scos la iveală tot ce era mai rău în mentalitatea românescă, înclinaţia marilor mase de oameni spre a crede mai mult în pseudoştiinţe, în soluţii-miracol, în Baba vanga şi ce spune vecina în detrimentul ştiinţei şi al medicilor", a încheiat medicul.

×
Subiecte în articol: vaccin Alexandru Nechifor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close