Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul pe care trebuie să îl eviţi când ești răcit. Mulţi români îl adoră

Alimentul pe care trebuie să îl eviţi când ești răcit. Mulţi români îl adoră

Alimentul care trebuie evitat complet dacă ești răcit sau ai simptome de gripă. Multe persoane din România îl consumă des.

Alimentul pe care trebuie să îl eviţi când ești răcit. Mulţi români îl adoră
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2023   •   14:02

Alimentul care trebuie evitat complet dacă ești răcit sau ai simptome de gripă. Multe persoane din România îl consumă des fără să știe că nu le face deloc bine. Medicii nutriționiști trag un semnal de alarmă.

Alimentul care trebuie evitat complet dacă ești răcit 

Dulciurile nu au ce căuta pe masă dacă îți curge nasul, tușești și ai dureri în gât sau de cap. Potrivit csid.ro, toate persoanele răcite trebuie să stea departe de fructele bogate în zahăr pe toată perioada răcelii.

Zahărul contribuie la amplificarea proceselor inflamatorii, ceea ce înseamnă că iritarea și inflamația din gât vor persista mai multă vreme. În plus, bolnavii trebuie să evite alimentele procesate pentru că au suferit modificări în timpul procesului de producție.

Totodată, persoanele răcite trebuie să stea departe de alimentele prăjite sau grase care fac mai mult rău decât bine. Dacă ești răcit atunci ar fi bine să nu consumi deloc produse de tip fast food, cartofi prăjiți și mezeluri.

Se pare că aceste alimente încurajează apariția inflamațiilor, iar asta slăbește și mai mult sistemul imunitar. Specialiștii în domeniul sănătății mai spun că ceaiul negru și cafeaua trebuie lăsate deoparte pentru că au efect diuretic și deshidratează organismul, concentrând astfel toxinele.

Alte alimente care trebuie evitate când eşti răcit

Printre alimentele care trebuie neapărat evitate în răceală se mai numără laptele și produsele lactate. Foarte multe studii clinice au demonstrat că anumite componente din compoziția laptelui pot determina eliberarea de histamine în organism.

Această substanță contribuie la agravarea congestiei nazale. În plus, persoanele bolnave trebuie să stea departe de băuturile alcoolice care deshidratează organismul foarte mult și favorizează eliminarea vitaminei C din corp.

Mai mult, aceste lichide încarcă suplimentar ficatul care este deja extenuat de lupta cu toxinele bolii. Pe de altă parte, este recomandat consumul de smoothie din fructe de pădure şi mere, bogate în antioxidanţi.

×
Subiecte în articol: aliment raceala zahar dulciuri
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close