Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimente și băuturi care ne cresc starea de bine. Vom putea fi mai relaxați și mai fericiți

Alimente și băuturi care ne cresc starea de bine. Vom putea fi mai relaxați și mai fericiți

A șaptea ediție a Just Eat's Home Food Map a prezentat o serie de alimente și băuturi care ne pot îmbunătăți starea de bine.

Alimente și băuturi care ne cresc starea de bine. Vom putea fi mai relaxați și mai fericiți
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    16 Ian 2024   •   08:00

Tendința Mood Food, identificată prin intermediul celei de-a șaptea ediții a Just Eat's Home Food Map, a relevat faptul că există emoții pozitive care sunt generate de alimente. Aceste emoții ar fi în general de mulțumire și relaxare (51%), de satisfacție (36%) și fericire (25%).

Se pare că după ce savurează mâncarea preferată, oamenii experimentează un sentiment de mulțumire și fericire, dar și de relaxare și confort, emoții resimțite de persoanele mai mature (>54 de ani). Totodată ar fi vorba și despre o creștere a energiei și o stare de spirit pozitivă și, în cele din urmă, o uitare momentană a stresului.

Citește și: Fructul românesc care are același preț de 20 de ani: "Producția este bună"

Mâncărurile cu o sursă de carbohidrați și zaharuri, cum ar fi pâinea, pastele și fructele, sunt sursa de energie preferată de organismul uman și sunt capabile să crească nivelul de serotonină, celebrul "hormon al stării de bine".

Cacao, precum și ceaiul și cafeaua, conțin, de asemenea, substanțe care ne pot da un impuls de energie, în timp ce ciocolata stimulează producția de serotonină și endorfine, care ne pot readuce zâmbetul pe chip.

Totodată legumele și fructele colorate, precum broccoli, sfecla roșie, spanacul, citricele, bananele, kiwi și merele, oferă nu numai beneficii nutriționale, ci și stimuli vizuali pozitivi.

În plus, astfel de alimente sunt bogate în antioxidanți, iar mai multe studii arată că aceștia pot avea efecte pozitive asupra sănătății mentale, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: stare de bine alimente bauturi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close