Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care sunt combustibil pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Acţionează ca nişte spiriduși care deschid căile optimismului"

Alimentele care sunt combustibil pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Acţionează ca nişte spiriduși care deschid căile optimismului"

Câteva alimente delicioase reprezintă un adevărat combustibil pentru creier şi ne ajută să fim şi mai optimişti, ne învaţă renumitul medic Vlad Ciurea.

Alimentele care sunt combustibil pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Acţionează ca nişte spiriduși care deschid căile optimismului"
Sursa foto: Vlad Ciurea/ Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Aug 2023   •   06:00

Este vorba despre un fruct delicios, mango. Alături de el, şi nucile sau spanacul conţin antioxidanţi care se duc în creier şi funcţionează ca un fel de "spiriduşi", deschizând căile optimismului, spune prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg.

"Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan şi peştele. Puţină slănină face bine, avem adicţie, iar ceapa roşie este formidabilă. 

Nucile, mango și spanacul - acestea sunt antioxidanți, se duc în creier și mai fac ceva: dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului. (...)

Citeşte şiBăutura care scoate "mizeria" din corp. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Pune şi creierul în mişcare. Se beau două pahare"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dr. Vlad Ciurea: "Una este să dormi, alta este să refaci creierul"

Creierul are niște părți care trebuie menajate, ca să poată funcționa. Creierul trebuie odihnit şi lăsat să se refacă. Una este să dormi, alta este să refaci creierul.

Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate acestea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.

Aer curat, apă cât mai curată, mișcare, înviorare. Mişcarea, exerciţiul fizic mișcă întreg organismul, se produce ca la locomotivă, când porneşti. Este o zonă în creier care pornește de dimineață și creierul are o funcționalitate.

În cazul celor care stau lipiți de scaun și numai la televizor, ei își reduc existența. Deci, mişcaţi-vă!", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Vezi şiOra ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

×
Subiecte în articol: creier Vlad Ciurea spanac mango
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close