Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce alimente trebuie să eviți dacă ai tensiunea crescută

Ce alimente trebuie să eviți dacă ai tensiunea crescută

O alimentație bazată pe produse cu conținut ridicat de sare și zahăr poate agrava situația persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Desigur, nu este singurul factor îngrijorător. Persoanele care consumă alcool în cantități ridicate sau care fumează sunt, de asemenea, predispuse agravării acestei afecțiuni.

Ce alimente trebuie să eviți dacă ai tensiunea crescută
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   22:34

Hipertensiunea arterială este un sindrom caracterizat prin creșterea presiunii arteriale peste valorile optime. Valorile ridicate ale tensiunii arteriale pe o perioadă lungă de timp pot afecta grav inima sau ale altor organe, precum rinichii, creierul și ochii.

Sarea și zahărul sunt unii dintre cei mai mari dușmani ai persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și, în consecință, toate produsele alimentare care au un conținut ridicat de sare și zahăr.

Prin urmare, persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să evite aceste alimente bogate în sare și zahăr: mezelurile, crenvurștii, cârnații, slănina, kaizerul, conservele de carne, murăturile, pizza congelată, supele la plic, sucul de roșii, bulion, ketchup, dulciurile, băuturile răcoritoare îndulcite, laptele gras, smântâna, untul, carne roșie, pielița de pui, produse de patiserie, chipsurile, potrivit csid.ro.

 

×
Subiecte în articol: alimente tensiune
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close