Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimente cu proprietăți afrodiziace. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu: ”Această rădăcină este un reglator hormonal foarte bun”

Alimente cu proprietăți afrodiziace. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu: ”Această rădăcină este un reglator hormonal foarte bun”

Mierea, ghimbirul, peștele sau ciocolata sunt câteva dintre alimentele cu proprietăți afrodiziace, recomandate de nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Alimente cu proprietăți afrodiziace. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu: ”Această rădăcină este un reglator hormonal foarte bun”
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2022   •   15:31

Anumite alimente conțin compuși care sporesc senzațiile corporale, precum capsaicina din ardeiul iute, sau îmbunătățesc fluxul sanguin, precum antioxidanții din fructe precum cireșe, rodii, smochine și căpșuni.

Maca, o rădăcină peruviană care se găsește și în Români, ”este un reglator hormonal foarte bun, atât pentru femei cât și pentru bărbați”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu.

„Alimentele care dau o stare de bine, care ajută la nivel endocrin și produc o ușoară dezinhibiție, mai ales pentru cei care sărbătoresc această zi. Vorbim despre ciocolată, care este vedeta zilei. Este recomandată ca un desert cu efect afrodiziac în special pentru doamne. Vorbim despre pește, și în special scoici. Sunt studii care arată că în scoici există anumiți compuși care ajută și stimulează apetitul în acest sens.

De asemenea, mierea este cunoscută ca un reglator de stare de bine. Mâncarea iute, de asemenea, stimulează sistemul nervos. Și ghimbirul face același lucru. O rădăcină care este prezentă și la noi de mulți ani se numește maca, o rădăcină peruviană din categoria cruciferelor, precum varză, broccoli. Această rădăcină este un reglator hormonal foarte bun, atât pentru femei cât și pentru bărbați, conține tribulus și este mult folosită în aceste zile. Alcoolul, în special vinul roșu, stimulează. Și ca fruct, vedeta este căpșuna combinată cu ciocolată.”, a spus nutriționistul, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close