Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Primul ambulatoriu de specialitate finanțat din PNRR, inaugurat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Hunedoara

Primul ambulatoriu de specialitate finanțat din PNRR, inaugurat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Hunedoara

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și secretarul de stat Alexandru Rogobete au inaugurat, vineri, 21 iulie 2023, ambulatoriul de specialitate integrat din cadrul Spitalului Municipal Hunedoara.

Primul ambulatoriu de specialitate finanțat din PNRR, inaugurat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Hunedoara
de Georgiana Adam    |    21 Iul 2023   •   18:25

Investiția totală din programul PNRR dar și din fondurile Ministerului Sănătății se ridică la cca. 20 de milioane de lei. 

Reprezentanții ministerului au anunțat că hunedorenii vor avea parte de investigații de ultimă generație pentru diagnostic și tratament adecvat prin instalarea unui RMN, finanțat exclusiv de Ministerul Sănătății în anul 2023.

”Ministerul susține autoritățile locale care au vocația dezvoltării continue a serviciilor de asistență medicală. În Hunedoara am investit peste 34 de milioane de lei de care beneficiază 8 spitale din județ” a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Primul ambulatoriu de specialitate finanțat din fonduri PNRR este în Hunedoara 

Ambulatoriul contribuie la un set de obiective macro, printre care enumerăm: crearea de servicii medicale noi, ridicarea nivelului calitativ al actului medical prin modernizarea și dotarea ambulatoriului, scăderea numărului de pacienți redirecționați, scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament.

”Primul ambulatoriu de specialitate din România, finanțat în principal cu fonduri din PNRR este dovada concludentă a faptului că se poate. Se poate ca românii să primească, în orașul lor, servicii medicale de înaltă calitate, se poate ca prin urmărirea atentă a derulării unui proiect să ridici nivelul calității și cantități serviciilor medicale prestate”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

”Alte 30 de milioane de lei din PNRR se îndreaptă către dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate, dotarea cabinetelor de medicină de familie și asigurarea asistenței medicale în zonele izolate prin construirea a 3 centre comunitare integrate” a punctat secretarul de stat Alexandru Rogobete, cu sarcini specifice în derularea investițiilor prin PNRR

La ceremonia de inaugurare a noului spital din Hunedoara au participat Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei alături de un sobor de preoți, președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor, Primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

×
Subiecte în articol: PSD Alexandru Rafila Hunedoara
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close